Home » blog » Opstijgend vocht en de brandverzekering, hoe zit dat?

Valentijn

Opstijgend vocht en de brandverzekering, hoe zit dat?

Vochtproblemen kunnen leiden tot een hoop schade aan het huis. Op vochtplekken ontstaan perfecte omstandigheden voor schimmels om te groeien. Dit brengt dan weer luchtvervuiling met zich mee en een serieuze aantasting van de muren, plafonds en vloeren waarop het groeit.

Het is dan dus ook van belang dat deze problemen aangepakt en opgelost worden, aangezien dit niet vanzelf zal gaan. Vaak zijn hier redelijk wat kosten aan verbonden, wat niet voor iedereen even fijn is om te horen.

Lekkage gedekt door de brandverzekering?

schadeGelukkig is er ook goed nieuws. Het klinkt misschien wat vreemd, maar in de meeste gevallen wordt schade als gevolg van een lekkage ook gedekt door een brandverzekering. Met opstijgend vocht brandverzekering kan het dus zijn dat je er goed vanaf komt. Op het moment dat er dus sprake is van bijvoorbeeld een gesprongen leiding onder je huis, dan kan het nog weleens zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij de kosten van de gevolgen hiervan zal dekken.

Dit houdt dus in dat de verzekeringsmaatschappij zowel alle kosten van het vaststellen van de schade door een expert als het oplossen van het probleem zelf voor zich zou kunnen nemen. Echter is dit niet altijd het geval, dus is het wel van belang dat je eerst bij je eigen verzekeringsmaatschappij gaat vragen welke regels er voor jou precies gelden.

Kosten dekken

Als laatste is het wel belangrijk om te weten dat een verzekeringsmaatschappij vooral bereid is om de kosten te dekken op het moment dat er zich een incident heeft voorgedaan, met de eerdergenoemde problemen met vochtplekken als direct gevolg. Achterstallig onderhoud en verwaarlozing van muren, plafonds of vloeren zonder duidelijk aanwijsbaar incident zal geen reden zijn voor de verzekeringsmaatschappij om alle kosten te gaan vergoeden.