Home » blog » Huisarts in nieuwe regio vinden

Valentijn

Huisarts in nieuwe regio vinden

Wanneer je naar een nieuwe regio verhuist dan is een van de belangrijkste taken die je te doen staan, het vinden van een huisarts. Deze medisch specialist is immers de persoon die je moet contacteren wanneer je lichamelijke ongemakken ervaart.

Soms kan hierbij spoed geboden zijn en op die momenten is het natuurlijk niet gewenst dat je nog het telefoonboek of internet af moet zoeken naar een geschikte huisartsenpraktijk. Je moet dus voordat je ziek wordt of gewond raakt een huisarts in de nieuwe regio zien te vinden. Het adres en telefoonnummer van de praktijk moet je goed bewaren. Dan ben je voorbereid op het moment dat je een arts nodig hebt.

De beste huisartsenpraktijk voor jou

huisartsDe keuze voor een nieuwe huisarts moet niet te licht genomen worden. De meeste mensen hebben een zeer lange relatie met de medisch professional over de gehele duur dat zij in de regio wonen. Wanneer deze relatie nog niet is opgebouwd dan is het makkelijk om te wisselen. Hoe langer je de arts bezoekt, hoe moeilijker het wordt om dan nog een switch te maken. Je moet daarom in een keer de beste huisartsenpraktijk zien te vinden. Ook als je regelmatig naar Rotterdam zuid fysio gaat, kun je dit combineren. Dit is voor iedereen een aparte afweging. Het is ten eerste belangrijk dat de praktijk niet te ver van je huis gevestigd is. Dat maakt het bezoeken een stuk makkelijker. Daarnaast kan je ook nog persoonlijke wensen hebben. Je moet je bijvoorbeeld comfortabel voelen met de huisarts. Voor vrouwen kan dit betekenen dat zij het liefste een vrouwelijke huisarts willen hebben.

Verifieer dat de arts een goede keuze is

Heb je eenmaal een geschikte huisarts op het oog, dan moet je eigenlijk nog verifiëren of deze wel een goede keuze voor jou is. Mocht je toevallig al medicijnen voor een aandoening nemen, dan is het slim om de huisarts te bezoeken om het hier over te hebben. Je kunt dan direct kennismaken met de persoon en de huisarts komt meer over jou als persoon en je medische geschiedenis te weten. Je kunt natuurlijk niet zonder reden naar de huisarts gaan. Wel zou je kunnen overwegen om de praktijk een keer binnen te lopen of mensen in de buurt te vragen naar hun ervaringen met de huisarts.