Home » trouwen » Scheiden? Overweeg een mediator!

Valentijn

Scheiden? Overweeg een mediator!

Toen je ging trouwen had je natuurlijk niet in gedachten dat je zou kunnen gaan scheiden. Toch is dat nu het geval en heb je hulp nodig om er samen uit te komen. Een mediator kan hierbij de juiste keuze zijn, vooral wanneer er geen sprake is van een vechtscheiding.

Beide partijen in gesprek met elkaar blijven

mediatorEen mediator zorgt er voor dat beide partijen op een constructieve manier met elkaar in gesprek blijven en begeleidt het hele proces van afspraken maken. Zelfs wanneer er al sprake is van fikse ruzie hoef je niet meteen aan een advocaat te denken, een mediator blijkt in meer dan 87% van de gevallen toch voor een goede afwikkeling te kunnen zorgen. Veel mensen vragen zich af wat kost mediation, en dat is begrijpelijk. Een betere vraag is misschien wel wat het kost als je geen gebruik van mediation maakt..

Een mediator houdt goed in de gaten dat alle onderwerpen die belangrijk zijn voor jullie situatie aan bod komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zorg voor de kinderen, de partneralimentatie, de verdeling van het pensioen en hoe om te gaan met een koophuis en bijbehorende hypotheek.

Vastleggen in document

Als alle onderwerpen aan bod zijn geweest en er goede afspraken zijn gemaakt, worden deze vastgelegd in een document, het echtscheidingsconvenant. Afspraken die betrekking hebben op de kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Hierna kan de scheiding daadwerkelijk worden aangevraagd bij de rechtbank. Het is een formele procedure en daarom kan een mediator dit voor je regelen. Je bent pas officieel gescheiden als deze opgenomen is in het huwelijksregister van de gemeente.

Een mediator kan dus bij een scheiding veel voor je doen en daarbij ook nog de kosten van een advocaat besparen. Ga je dus scheiden en wil je samen op een goede manier afspraken met elkaar maken zonder in een vechtscheiding te belanden, dan is het inschakelen van een mediator Woerden wellicht een goede keuze.